ylävalikko

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Tarjouspyyntölomake

Materiaalit

Käytämme kokemusperäisesti hyviksi havaittuja ja laadukkaita materiaaleja luotettavilta materiaalintoimittajilta varmistaaksemme raaka-aineiden tasalaatuisuuden ja luotettavat toimitukset.

Pinnoitetut teräkset

Rakennuspeltitöissä käytämme pääsääntöisesti värivalmiita takuupinnoitettuja ohutlevyjä. Materiaalin vahvuus on tyypillisesti joko 0,5 mm tai 0,6 mm, eri pinnoitevaihtoehtoja on useita.

Erikoistuotteisiin kuten julkisivujen kasetteihin ja lamelleihin käytämme useimmiten 1,2mm vahvuista Pvdf-pintaista terästä, mutta myös ruostumaton teräs, alumiini, kupari ja erilaiset reikäpellit ovat käyttökelpoisia raaka-aineita. Kun väri vaatimuksena on jokin muu kuin vakioväri, maalautamme tuotteet haluttuun sävyyn joko pulveri- tai märkämaalautuksena käyttötarkoituksesta ja vaatimuksista riippuen yhteistyökumppaneillamme.

Ruostumaton teräs

Käytämme myös Torniossa Outokummun valmistamaa ruostumatonta terästä. Siitä tehdään mm. potkupeltejä, liesituulettimen poistoputken suojia, takaneduspeltejä, eritaso- ja koristelistoja, läpivienti renkaita, sekä keittiön välitilojen peltejä. Hiottuja RST-levyjä on meillä aina varastoituna ainevahvuuksissa 0,6mm, 0,8mm, 1,0mm ja 1,25mm.

Messinki

Messinkiä käytämme muun muassa ovien potkupelteihin ja uunineduspeltien valmistuksessa.

Kupari

Valmistamme kuparista konesaumakattoja sekä sisustusratkaisuissa käytettäviä uunin eduspeltejä, ikkunavesipeltejä ja erilaisia listoja. Laskennallinen käyttöikä kupariselle katolle on yli 1000 vuotta (lähde: Luvata Pori Oy). Tässä ajassa materiaali menettää vasta 25 % ainevahvuudestaan.

Alumiini

Riisikuvioitu alumiini soveltuu parhaiten ulko-ovien kynnyksiin, potkupelteihin ja muihin vastaaviin käyttötarkoituksiin. Turkki-alumiini karkeampi kuvioisena käy autotallin kynnys- ja pielipelliksi, sekä erilaisiin parempia pito-ominaisuuksia vaativiin kohteisiin. Sileän alumiinin käyttötarkoituksia voivat olla yksilölliset ikkunan vesipellit, jotka voidaan maalata haluttuun RAL-sävyyn. Eloksoitu alumiini soveltuu muun muassa julkiseen rakentamiseen, koristelistoiksi tai keittiön välitilan pelliksi.

Kuumasinkatut raaka-aineet

Kuumasinkatut raaka-aineet soveltuvat käyttökohteisiin joissa pinnan ei välttämättä tarvitse olla maalattu, mutta korroosion keston pitää kuitenkin olla hyvä. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi koolausrangat, U- ja L-rangat, erilaiset tukipellit, takaneduspellit, muottivälikkeet, aukon ylityspalkit jne. Kuumasinkattua raaka-ainetta löytyy aina varastostamme kelalla 0,6 ja 0,7 mm vahvuisena, sekä arkkeina vahvuuksissa 1,0 mm, 1,25mm, 1,5mm, 2,0 mm ja 3,0 mm.

Muut raaka-aineet

Varastossamme on runsaasti myös muita raaka-aineita eri käyttötarkoituksiin, tai jos ei ole, niin hankimme niitä tarpeen mukaan.